Lapas

pirmdiena, 2010. gada 18. janvāris

REA :Skaistkalnes vidusskolā apkuri uzsāk no siltumsūkņiem ar dziļurbuma termozondēm

15-01-2010

2010.gada 14.janvārī Skaistkalnes vidusskolā notika atklāšanas pasākums darbu nobeigumam jaunas apkures sistēmas ierīkošanai skolas vajadzībām – siltumsūkņiem ar dziļurbuma termozondēm. Jaunā apkures sistēma aizstājusi ogļu katlu māju, kas ar siltumu skolu apgādāja līdz šim.

Pati skolas ēka ir labi uzturēts kultūrvēsturisks objekts, kas celts 1877. gadā. Līdzekļus siltumapgādes sistēmas nomaiņai piešķīrusi pašvaldība no finansējuma, ko saņēmis no valsts Vecumnieku novads par novada izveidošanu. Izmaksas sasniedz 169.845,22 Ls. To ietvaros uzstādīti 2 siltumsūkņi ar kopējo jaudu 140 kW un 2 akumulācijas tvertnes. Skolas apkurināmā platība 1882 m². Kopā veikti 17 urbumi ar dziļumu 60 m. Daļēji ieguldītas arī horizontālas caurules. Interesants ir fakts, ka glikola šķīduma vietā, ko nav akceptējušas republikas vides uzraudzības institūcijas, caurulēs cirkulē 20% spirta un ūdens maisījums.

No RPA ”Rīgas enerģētikas aģentūra” (REA) pasākumā piedalījās direktore Maija Rubīna un Uzraudzības padomes locekle Inete Ielīte.

Resursi internetā : http://www.rea.riga.lv/LV/arhivs/news126.html


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru